ARTISTER

image Peter Johansson

Peter tog hela Sverige med storm när han 2007 flyttade hem till Sverige efter ett antal år på Europas musikalscener. I London hade han huvudrollen i Queens succémusikal ”We will rock you”. En roll som han spelade över 800 gånger innan flytten hem till Sverige. Väl här hemma har allt gått i en rasande fart.

Sedan 2007 har Peter hunnit med huvudroller i musikalerna Footloose, Rock of ages, Jesus Christ Superstar och Jersey Boys. Över 200 egenproducerade konserter varav ett antal sommar och julkonserter tillsammans med kusinen Matilda men också megaprojektet Champions of rock som våren 2015 drog över 45.000 människor till åtta av Sveriges största arenor. Champions of rock är en tribute-konsert till Queen och de som har sett den är nog överens om att Peter är Sveriges ”King of Queen”! Peter har också hunnit med att delta i ett helt gäng TV-program som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på skansen, Sommarkrysset mm. Med sin energi, förmåga att ta en publik och förstås sitt stora musikaliska kunnande är Peter en av Sveriges mest uppskattade och anlitade artister till företagsevent.

image Matilda Grün

Matilda startade precis som kusin Peter sin musikaliska karriär på de stora musikalscenerna ute i Europa. Hon har haft framträdande roller i historiska dramer som t ex. Elisabeth, Ludwig II och Rebecca. När Matilda flyttade tillbaka till Sverige var det en självklarhet att samarbeta med kusin Peter. Tillsammans började de producera konserter med stor framgång. Hittills har det blivit 74 sommarkonserter i Sankt Anna, alla helt fullsatta.

Otaliga gånger har Matilda fått stående ovationer när hon sjungit tex Nessum Dorma, Gabriellas sång, Utan dina andetag eller något annat som tar andan ur publiken. Det har även blivit ett 90- tal julkonserter som har fått översvallande recensioner. Matilda har medverkat i tv-produktioner som Så ska det låta, Gokväll och Bingolotto. För några år sen startade Matilda gruppen The Shoo Shoo Sisters tillsammans med sina kompisar Jessica Stendahl och Linda Olsson. The Shoo Shoo Sisters är en tribute till The Andrews Sisters och för alla retroälskare som gillar tidsenliga kläder, stämsång och ett grymt sväng är detta ett måste. 2015 tog de hem segern i Svensktoppen Nästa, Östergötland med låten Gå gå gå. Strängarna är alltså många på Matildas lyra och vill man ha högsta kvalitet, i allt från klassiskt till pop, framfört med glädje och närvaro till sitt event så har man hittat rätt!

image Bruno Mitsogiannis

Bruno är killen från lilla Valdemarsvik som på helt egen hand har tagit sig ända fram till Sveriges största musikalscener och roller. Svenska uppsättningen av We will rock you, Rock of Ages, West Side Story, American Idiot, Jersey Boys är alla musikaler som har haft Bruno i huvudroller. I den sistnämnda gjorde han stor succé som Frankie Valli där han sjöng så att folk “tappade hakan”. Han har bevisat gång på gång att han är en stark sångare som har både den raspiga rockrösten och den sammetslena sköra stämman som går rakt in i hjärtat.

Bruno har på kort tid hunnit med att medverka i era TV-produktioner som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på skansen mm. Tillsammans med Peter skapade Bruno ett nytt koncept som egentligen började som små skojinspelningar från logen under Rock of ages-tiden. Det slutade med ett antal slutsålda konserter som blev oerhört uppskattade och uppmärksammade. 2017 kommer det att växa ut till en konsertturné och ett skivkontrakt är skrivet. Brunos musikaliska spännvidd är stor och med sin genuina glädje, energi och smittande sprallighet på scen är Bruno ett perfekt val för företagsevent.

image Jesper Sjöberg

Jesper är en mångsidig artist. I hans cv finns ett stort antal musikaler (bl.a Jesus Christ Superstar, West Side Story, Buddy Holly, Flashdance, Jersey Boys) och framträdande i musik- och humorsammanhang i flera tv-kanaler (Bingolotto, Sommarkrysset, Högklackat).
Utöver det har han även arbetat som nattklubbssångare i Moskva, Ryssland. Förutom sin fina röst har Jesper fler förmågor. Med glimten i ögat och en härlig humor är han det självklara valet som konferencier för ditt event.

image Jessica Stendahl

Turnerar världen runt med Abba-tributebandet “Waterloo”.
Jessica ingår också i Shoo Shoo Sisters, och har körat mycket bakom Peter och Matilda. Hon har spelat åtskilliga roller i familjeföreställningar i Stockholm, såsom Lovis i Ronja Rövardotter, Fru Darling och Smee i Peter Pan, Pippi Långstrump, och nu senast som Prussiluskan i en Pippiföreställning både på Sverigeturné samt på Intiman i Stockholm. I Norrköping har hon synts bl.a. som Maria Magdalena i Lisa Tillings konsertversion av Jesus Christ Superstar. Hon hade en roll i succémusikalen om Buddy Holly (med Brolle i huvudrollen) som fyllde Göta Lejon i två säsonger och sedan även på Sverigeturnén 2010. Jessica spelar piano och gitarr och uppträder ofta på egen hand i mingel-sammanhang och tillställningar där man vill ha bakgrundsunderhållning. Hon anlitas också till dop, bröllop och begravningar.

image Josefin Hansson Wood

Josefin har under alla år sjungit med Peter och Matilda på sommar och julkonserter och står för de flesta av körarrangemangen. Dessutom ligger hon bakom en hel del egenkomponerat material, bland annat Shoo Shoo sisters vinnande bidrag ”Gå, gå gå” i Svensktoppen nästa Östergötland 2015, och den på julradio flitigt spelade ”När en stjärna tänds”.
Josefin har mångårig erfarenhet som sångerska på bröllop, begravningar och som solist i olika kyrkokonserter och sjunger efter önskemål, allt från klassiskt och visa till jazz och pop/soul, och, vid behov, till eget komp på piano.

image Anki Eriksson

Anki har under alla år varit en viktig del i Peter och Matildas sommar- och Julkonserter i ”kusinkören”, men även som trummis och percussionist. När kusinbandet ”The Cousins” startades i unga år med bland andra Peter och Matilda var Anki äldst och stommen i bandet, något som har gett stor erfarenhet av spelningar i olika sammanhang. Anki är med sin mjuka framtoning mycket uppskattad som sångare på dop, bröllop och begravningar.
Repertoaren är bred och anpassas efter önskemål.

Alla artister kan bokas tillsammans, var för sig, med eller utan band beroende på hur du vill att ditt evenemang ska se ut. Vi samarbetar också med Andreas Bagler som rattar ljud till alla våra egna evenemang. Han kan lämna offert på teknik till ditt event vid behov.

 

 


© PNM Music, Sandgårdsgatan 6B, 582 52 Linköping, info@pnmmusic.se