Kärt Återseende!


17 april är det dags för ett kärt återseende när Gerda spelas i De Geerhallen, Norrköping. Återigen ser vi Peter och Matilda i titelrollerna ackompanjerade av Bråvikens Sinfonietta, kompband, kör samt en rad andra artister.
Biljetter bokas via:
Biljettbyrån De Geer 011-155100
www.ticnet.se

Läs mer om Gerda!

Den 14 oktober 1913 förliste skonaren Marie under en storm utanför Åland. Hela besättningen omkom. Skutskepparen Fritz Arvid Leonard Vidgars kropp spolades upp på stranden av Borgö Holme. I hans fickor hittades pass och andra handlingar. Fartygets namnskylt flöt i land på ett annat ställe utanför Ålands kust. Spåren ledde till S:t Anna i Östergötlands skärgård.

Sångsagan Gerda är baserad på en verklig händelse kring förra sekelskiftet i en period då segelskutorna var ett kärt och viktigt inslag i miljön kring de nordiska stränderna. Gårdarna och kustområdena sjöd av liv och det var inte ovanligt att större ställen drev handelsbod och var en viktig knutpunkt för både postutlämning och varutransporter.

Handlingen bygger på den sanna berättelsen om Gerda och Arvid, två unga människor och deras liv tillsammans i S:t Annas skärgård i början av 1900-talet. I sagan framställs deras karaktärer, tankar och känslor helt fritt, utan belägg i verkligheten, även om vi ibland anar att vi rör vid det sanna.

© PNM Music, Sandgårdsgatan 6B, 582 52 Linköping, info@pnmmusic.se